HIGHLAND RANGLISTA VERSENY
& KLUBBAJNOKSÁG 2017

Budapest Highland Golf Club
2017. július 13., csütörtök

A ranglista verseny reggel 8:30 órakor kezdődik, ezt követően 14 órától, egy másik, 9 szakaszos verseny keretében további indulási időpontokat hirdetünk, ahová szintén várjuk a játékosok jelentkezését.

A 14 órakor kezdődő versenyben a délelőtt és délután induló játékosok eredményét is értékeljük úgy, hogy a délelőtti játékosok első 9 szakaszának eredményét számítjuk be és értékeljük együtt a délutáni játékosok által lejátszott 9 szakasz eredményeivel.

A délutáni indulók nem a ranglista versenyen vesznek részt, így ranglista pontot ők nem gyűjthetnek.

A délutáni verseny egyben a Highland klubbajnoksága is.

A délelőtti ranglista verseny 2×9 szakaszon, a délutáni klubbajnokság 1×9 szakaszon történik.

A délelőtti ranglista verseny első 9 szakasza automatikusan értékelésre kerül a délutáni klubbajnokság versenyen, akkor is, ha valaki nem indul el délután.

Ha a délelőtti versenyen elindult játékos nem indul el délután, akkor a délutáni versenyre nem kell külön nevezési díjat és green feet fizetnie, a délelőtti eredménye attól még automatikusan beszámításra kerül.

Versenyzési szempontból a délelőtti indulóknak nincs értelme délután is indulni, legfeljebb a játék öröme miatt. Ha valaki délelőtt és délután is elindul, akkor a délutáni versenyre elvileg 2 eredménye is lenne (a délelőtti első 9 szakasz illetve maga a délutáni eredmény). Ebben az esetben mindenképp a délelőtti eredménye lesz a mérvadó, az alapján lesz délután eredményértékelés, függetlenül attól, hogy a délelőtti vagy a délutáni eredménye volt-e jobb. Ha valaki délután is indul, az csak egy szimpla tét nélküli játék lesz számára. Magyarázat: a délutáni játék tekintetében a délelőtti játék pályán történő gyakorlásnak számítana, ami szabályellenes. Így tehát versenyzési szempontból a délelőtti indulóknak nincs értelme délután is indulni, de nem tiltott.

Ha valaki délelőtt és délután is elindul a versenyeken, akkor az adott versenyre szóló nevezési díjat és külsős golfozók esetében a green fee-t mindkét esetben teljes összegben ki kell fizetnie.

A délutáni klubbajnokságon két eredmény is kihirdetésre kerül:

  • KLUB BAJNOKOK
    (ebben a kategóriában kizárólag „Highland tagok”* kerülnek kiértékelésre)
  • OPEN BAJNOKOK
    (ebben a kategóriában a Highland tagjainak eredménye és a “külsős” golfozók eredménye is kiértékelésre kerül)