Segítség az online tee time foglaláshoz

Klubtagjaink már interneten keresztül is intézhetik tee time foglalásaikat. A Tee time naptár és a Foglalási felület a Tee time foglalás menüpont alól érhető el. A rendszer használatához szükséges bejelentkezési adatokat személyesen a recepción és a recepcio@highlandgolf.hu e-mail címen lehet igényelni.

1. lépés: az időpont kiválasztása – a Tee Time Naptár

1. ábra – bejelentkezés

1. ábra – bejelentkezés

A Tee Time Naptár linkre kattintva felugrik egy ablak, ahol a bejelentkezési adatok megadása (1. ábra) után láthatóvá válnak a Highland rend-szerében rögzített foglalások.

Itt lehet megnézni (2. ábra), hogy mely időpontok szabadok, illetve hogy mikor, kik és hány főre foglaltak időpontot. Ha egy mezőben nem férnek ki a nevek, az egérmutatót a cella fölé irányítva elolvashatjuk a teljes tartalmat. A balra fent található nyilak segítségével lehetőségünk van előrelapozni a következő hetekre, hónapokra. Az alapértelmezett heti bontás helyett a jobbra fent található ikonokkal válthatunk napi vagy havi nézetre is.

2. ábra – Tee Time naptár

2. ábra – Tee Time naptár

Minden 10 perces slotba legfeljebb 4 fő foglalását engedi a rendszer. Ez természetesen lehet egy darab 4 fős foglalás, négy 1 fős foglalás, egy 2 fős és két 1 fős foglalás stb.

A fenti ábrán látható, hogy a hétfőn 8:30-kor induló flightban még 1 szabad hely van, mert 3 főnek már foglalása van az időpontra, 9:00-kor ugyanez a helyzet. 8:00-kor, 8:10-kor, 8:20-kor, 8:40-kor stb. – tehát ahol még nincsen semmilyen bejegyzés – a teljes időpont szabad, vagyis mindegyikben még 4-4 fő foglalását teszi lehetővé a rendszer.

2. lépés: az időpont lefoglalása – a Foglalási felület

A honlapon az Online Tee Time foglalás linkre kattintva, a jelszó megadása után elérhetővé válik a foglalási felület.

4. ábra – foglalási felület

3. ábra – foglalási felület

Itt az időpontok szintén tízperces bontásban szerepelnek (3. ábra): szürkével vannak jelölve, ahol már nincs több szabad hely, zölddel pedig azok vannak jelölve, ahol még legalább 1 szabad hely van. Ez azt jelenti, hogy az az időpont is zöld, ahol még 4 szabad hely van, és az is, ahol már 3 főnek élő foglalása van. Ezért célszerű még a foglalás előtt a Tee Time Naptárban ellenőrizni az aktuális állapotot.

A kívánt időpontra kattintva egy űrlap ugrik fel, ahol meg kell adni a nevet vagy neveket (egymástól vesszővel elválasztva), egy működő e-mail címet, és azt, hogy hány főre szól a foglalás. A “foglalás megerősítése” gomb rögzíti a foglalást. Ezt követően a rendszer küld egy visszaigazoló üzenetet, amivel a foglalást külön ügyintézés nélkül is vissza lehet mondani. A legfontosabb a “Hány fő”-mező helyes kitöltése!

Fiktív példa: Egy elrontott foglalás

5. ábra – egy elrontott foglalás (fiktív példa)

4. ábra – egy elrontott foglalás (fiktív példa)

Old Tom Morris időpontot szeretne foglalni, hogy fiával, Young Tom Morris-szal gyakoroljon egyet a közelgő verseny előtt. Beírja a saját és fia nevét a megfelelő mezőbe, megadja az e-mail címét is, azonban elfelejti beállítani, hogy 2 főre szóljon a foglalás. A rendszer ezért csak 1 főt rögzít! A nagy rivális, Willie Park is véletlenül ezt az időpontot nézi ki magának, hogy két barátjával felkészüljön a tornára. Mivel Tom Morris véletlenül csak 1 főre foglalt, a rendszer 3 szabad helyet mutat Parknak, így ő is gond nélkül rögzíti a foglalását. Végül öten jelennek meg egyazon időpontban, márpedig legfeljebb négyen indulhatnak el… Rövid vitatkozás után visszamennek a klubházba, hogy a recepción ellenőrizzék a foglalásokat. Ekkor Tom Morris belátja, hogy – ha nem akar fia nélkül, egyedül játszani Parkékkal – át kell engednie az időpontot. Nem számít ugyanis, hogy ki foglalt előbb, hasonló vitás helyzetben mindig annak van igaza, aki helyesen adta meg az adatokat.