Hogyan leszel golfozó?

  • Első lépés: 2 órás kezdő bemutató golfozás 3.990 forintért. Ha valaki már eldöntötte, hogy megtanul golfozni és beiratkozik a kezdő 8 órás tanfolyamra, ez a lépés kihagyható.
  • Második lépés: kezdő 8 órás tanfolyam 29.990 forintért.
  • Harmadik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság egész évre 79.990 forintért. Golfütőket ingyenesen biztosítunk! 🙂
  • Negyedik lépés: haladó tanfolyam 44.990 forintért és vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.
  • Ötödik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.
  • Juniorokat is várunk!

Bármilyen hihetetlen: olcsóbb, mint egy elegáns fitneszterem! Sokan azt hiszik, hogy a golf egy szűk, milliárdos rétegnek szóló, zártkörű, méregdrága időtöltés. Világszerte több tízmillió ember tudja már, hogy a golfpályán megtalálhatja a sportot, az üzleti vagy baráti kapcsolatépítés, társkeresés, ismerkedés lehetőségét és a pihenést, kikapcsolódást. Igényes társaságot igényes környezetben.

Kik szoktak golfozni? A Highland Golf Club legfiatalabb játékosa 6 éves, a legidősebb 83 éves. Játszanak itt egyetemisták és üzletemberek, irodából érkezők és nyugdíjasok. Összeköti őket a kulturált környezet és társaság iránti igény, bármivel is foglalkoznak.

Még soha nem golfoztál? A golf nem csak egy szabadidős sport, hanem egy társasági esemény is, ahol sok új emberrel ismerkedhetsz meg igényes környezetben.


Első lépés – bemutató golfozás

Ha még nem golfoztál de szeretnéd kipróbálni, akkor első lépésként egy bemutató golfozást ajánlunk, ahol igényes környezetben eltölthetsz 2 órát a golfpályán. A könnyed, jó hangulatú program során megismerkedünk az alap-ütésekkel, körbemegyünk a pályán, és egy kis versenyt is szervezünk. 🙂 Bármilyen sportos, kényelmes ruházat és lapos talpú cipő megfelelő.

A részvételi díj 3.990 forint/fő, melyet a helyszínen fizethetsz. Az ár minden költséget tartalmaz. (Oktatás, ütők, labda, pályahasználat.) Folyamatosan indítunk bemutató golfprogramot, a csoportos rendezvényeket jellemzően szombati napokon tartjuk. Az előre meghirdetett aktuális időpontok a honlapon illetve a Facebook-oldalon találhatóak (regisztráció szükséges): Bemutató golf aktuális időpontok.


Második lépés – kezdő 8 órás tanfolyam

Szeretnél megtanulni golfozni? Hogyan tovább? A teljes golf szezonban (márciustól októberig), folyamatosan indítjuk kis csoportos (4-8 fő) kezdő tanfolyamainkat. A 8 órás tanfolyamon az alapvető ütéstípusokat, legfontosabb szabályokat tanulhatod meg. A tanfolyam ára 29.990 forint/fő. Az ár tartalmazza az oktatáson kívül a szükséges felszerelést (ütők ingyenes használata) és a gyakorló területek korlátlan használatát is a tanfolyam ideje alatt egy hónapig. Érdemes minél többször kijönni gyakorolni, hogy az órán tanultakat begyakorold.

Az aktuális időpontok megtalálhatóak itt: Kezdő tanfolyamok.

Két-három fő egyidejű jelentkezése esetén lehetőség van egyedi időpontok kérésére. Ebben az esetben az ár kicsit magasabb, de intenzívebb az oktatás. A tanfolyam díja 2-3 fős csoport esetén 44.990 forint/fő, tartalma ugyan az, mint a 4-8 fős csoport esetén.


Harmadik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság

Ha elvégezted a kezdő tanfolyamot, a következő lépés a kezdőknek kialakított ún. “PAR3 pályára” érvényes klubtagság megvásárlása. Ez egy 3 szakaszos golfpálya, igazi golfélményt nyújt, kb. fél óra alatt tudja egy kezdő lejátszani. A “PAR3 klubtagsággal” korlátlanul használhatod ezt a pályát, illetve az összes gyakorló területet. A PAR3 klubtagság ára egész évre mindössze 79.990 forint/fő, és máris golfklubtag lettél.

A kezdő golfozóknak az első évben általában ez elég is: elvégzik a kezdő tanfolyamot, megvásárolják a PAR3 klubtagságot, sokat kijárnak gyakorolni, elindulnak a kezdő PAR3 versenyeken, tapasztalatokat szereznek.

Highland Par3 Klub tagjai időről időre találkoznak a többi kezdővel, illetve a tapasztaltabb golfozókkal és együtt gyakorolnak, játszanak, barátkoznak. Jó hangulatú háziversenyeken már összemérhetik tudásukat, felkészülnek arra, hogy előbb utóbb kimerészkednek majd a “nagy”, 9 szakaszos pályára is.

Kifejezetten a kezdőknek szól az Winelovers PAR3 Golfdélután, melynek célja, hogy a kezdő golfozók tapasztalatot szerezzenek, egyúttal bekapcsolódjanak a Highland Golf Club társasági életébe, üzleti, baráti kapcsolatokat alakítsanak ki.

A versenyeken hendikep-értékkel még nem rendelkező golfozók illetve 40 feletti hendikep-értékkel rendelkező játékosok indulhatnak.

A versenyek szombati napokon kerülnek megrendezésre a PAR3 pályán.

Részletes információ: Winelovers PAR3 Golfdélután.


Negyedik lépés: haladó tanfolyam 44.990 forintért és vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára

A “nagy”, 9 szakaszos pályán csak pályaengedéllyel lehet játszani, ez az engedély egyébként a világon minden golfpályán szükséges, és az itt megszerzett “jogosítványt” mindenütt a világon elfogadják. Ennek megszerzéséhez még néhány órát kell venni a golfoktatóktól.

Erre két lehetőség van:

  • haladó kis csoportos (2-3 fős, intenzív) tanfolyam 44.990 forintért
  • egyéni órák az oktatóknál

A haladó 8 órás tanfolyam leírása megtalálható itt: Haladó tanfolyam.

Az egyéni órák feltételei megtalálhatóak itt: Oktatás.

A 9 szakaszos pályán történő játékhoz elengedhetetlen a pályaengedély megszerzése, mely azt jelenti, hogy a golfozó megismerte a golfozás elméleti és gyakorlati szabályait és ezekből sikeres vizsgát tett. A vizsga egyrészt elméleti, másrészt gyakorlati részből áll.

Minden hónapban, általában szombat délelőtt szervezünk elméleti szabálytanfolyamot, mely 2-3 órás elméleti oktatásból és ezt követően egy kb. 1 órás teszt kitöltéséből áll. A teszteket a Magyar Golf Szövetség javítja és regisztrálja. Az elméleti tanfolyamon való részvétel és a vizsga ára összesen 5.000 forint/fő. A vizsgára jelentkezők felkészülését nagyban segítheti a Magyar Golf Szövetség honlapjáról ingyenesen letölthető A golf szabályai című szabálygyűjtemény, valamint a Szabályvizsgák címszó alatt található mintafeladatok és megoldásaik.

A gyakorlati vizsgára az oktatóknál lehet jelentkezni. A vizsga ára 9.990 forint/fő, ezt a “jogosítványt” a világon mindenütt elfogadják.


Ötödik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára

Ha sikeres vizsgát tettél, akkor eljött a nagy nap, és lehet klubtagságot venni a nagy, 9 szakaszos pályára. Ezzel a tagsággal is korlátlanul lehet játszani az egész golfszezonban. Érdemes elindulni a versenyeken is, ahol neves szponzorok ajándékait lehet megnyerni és sok új barátot, üzletfelet lehet szerezni a jó hangulatú rendezvényeken, klubdélutánokon.

Az aktuális versenynaptár elérhető itt: Versenyek.


Juniorokat is várunk!

Junior oktatás: már 6 éves kortól jöhetnek a gyerekek golfozni.

Hétvégi időpontokban, több tudásszinten, junior korosztály számára Tóbiás Zsolt és Scridon Laura PGA oktatók juniorok számára tartanak csoportos edzéseket.

Nyári junior golf táborok: július és augusztus hónapokban egyhetes golf táborokat szervezünk, napi 4 óra golfoktatással, teljes ellátással, gyermekfelügyelettel.

Információ: Junior oktatás, tábor.