Hogyan leszel golfozó?

  • Első lépés: 2-2,5 órás kezdő bemutató golfozás 3.990 forintért.
  • Második lépés: kezdő 8 órás tanfolyam 29.990 forintért.
  • Harmadik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság egész évre 79.990 forintért. Golfütőket ingyenesen biztosítunk! 🙂
  • Negyedik lépés: haladó tanfolyam 44.990 forintért és vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.
  • Ötödik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.
  • Juniorokat is várunk!

Bármilyen hihetetlen: olcsóbb, mint egy elegáns fitneszterem! Sokan azt hiszik, hogy a golf egy szűk, milliárdos rétegnek szóló, zártkörű, méregdrága időtöltés. Világszerte több tízmillió ember tudja már, hogy a golfpályán megtalálhatja a sportot, az üzleti vagy baráti kapcsolatépítés, társkeresés, ismerkedés lehetőségét és a pihenést, kikapcsolódást. Igényes társaságot igényes környezetben.

Kik szoktak golfozni? A Highland Golf Club legfiatalabb játékosa 6 éves, a legidősebb 83 éves. Játszanak itt egyetemisták és üzletemberek, irodából érkezők és nyugdíjasok. Összeköti őket a kulturált környezet és társaság iránti igény, bármivel is foglalkoznak.

Még soha nem golfoztál? A golf nem csak egy szabadidős sport, hanem egy társasági esemény is, ahol sok új emberrel ismerkedhetsz meg igényes környezetben.


Első lépés – bemutató golfozás

Ha még nem golfoztál de szeretnéd kipróbálni, akkor első lépésként egy bemutató golfozást ajánlunk, ahol igényes környezetben eltölthetsz 2-2,5 órát a golfpályán. A könnyed, jó hangulatú program során megismerkedünk az alap-ütésekkel, körbemegyünk a pályán, és egy kis versenyt is szervezünk. 🙂

A részvételi díj 3.990 forint/fő, melyet a helyszínen fizethetsz. Az ár minden költséget tartalmaz. (Oktatás, ütők, labda, pályahasználat.) Folyamatosan indítunk bemutató golfprogramot, a csoportos rendezvényeket jellemzően szombati napokon tartjuk. Az előre meghirdetett aktuális időpontok a honlapon illetve a Facebook-oldalon találhatóak (regisztráció szükséges): Bemutató golf aktuális időpontok.


Második lépés – kezdő 8 órás tanfolyam

Szeretnél megtanulni golfozni? Hogyan tovább? A teljes golf szezonban (márciustól októberig), folyamatosan indítjuk kis csoportos (4-8 fő) kezdő tanfolyamainkat. A 8 órás tanfolyamon az alapvető ütéstípusokat, legfontosabb szabályokat tanulhatod meg. A tanfolyam ára 29.990 forint/fő. Az ár tartalmazza az oktatáson kívül a szükséges felszerelést (ütők ingyenes használata) és a gyakorló területek korlátlan használatát is a tanfolyam ideje alatt egy hónapig. Érdemes minél többször kijönni gyakorolni, hogy az órán tanultakat begyakorold.

Az aktuális időpontok megtalálhatóak itt: Kezdő tanfolyamok.

Két-három fő egyidejű jelentkezése esetén lehetőség van egyedi időpontok kérésére. Ebben az esetben az ár kicsit magasabb, de intenzívebb az oktatás. A tanfolyam díja 2-3 fős csoport esetén 44.990 forint/fő, tartalma ugyan az, mint a 4-8 fős csoport esetén.


Harmadik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság

Ha elvégezted a kezdő tanfolyamot, a következő lépés a kezdőknek kialakított ún. “PAR3 pályára” érvényes klubtagság megvásárlása. Ez egy 3 szakaszos golfpálya, igazi golfélményt nyújt, kb. fél óra alatt tudja egy kezdő lejátszani. A “PAR3 klubtagsággal” korlátlanul használhatod ezt a pályát, illetve az összes gyakorló területet. A PAR3 klubtagság ára egész évre mindössze 79.990 forint/fő, és máris golfklubtag lettél.

A kezdő golfozóknak az első évben általában ez elég is: elvégzik a kezdő tanfolyamot, megvásárolják a PAR3 klubtagságot, sokat kijárnak gyakorolni, elindulnak a kezdő PAR3 versenyeken, tapasztalatokat szereznek.

Highland Par3 Klub tagjai időről időre találkoznak a többi kezdővel, illetve a tapasztaltabb golfozókkal és együtt gyakorolnak, játszanak, barátkoznak. Jó hangulatú háziversenyeken már összemérhetik tudásukat, felkészülnek arra, hogy előbb utóbb kimerészkednek majd a “nagy”, 9 szakaszos pályára is. Nyáron éjszakai versenyt is szervezünk világító labdákkal, ez nagyon népszerű program!

Kifejezetten a kezdőknek szól az PAR3 Versenysorozat, melynek célja, hogy a kezdő golfozók tapasztalatot szerezzenek, egyúttal bekapcsolódjanak a Highland Golf Club társasági életébe, üzleti, baráti kapcsolatokat alakítsanak ki.

A versenyeken hendikep-értékkel még nem rendelkező golfozók illetve 40 feletti hendikep-értékkel rendelkező játékosok indulhatnak.

A versenyek szombati napokon kerülnek megrendezésre a PAR3 pályán.

Részletes információ: PAR3 Versenysorozat.


Negyedik lépés: haladó tanfolyam 44.990 forintért és vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára

A “nagy”, 9 szakaszos pályán csak pályaengedéllyel lehet játszani, ez az engedély egyébként a világon minden golfpályán szükséges, és az itt megszerzett “jogosítványt” mindenütt a világon elfogadják. Ennek megszerzéséhez még néhány órát kell venni a golfoktatóktól.

Erre két lehetőség van:

  • haladó kis csoportos (2-3 fős, intenzív) tanfolyam 44.990 forintért
  • egyéni órák az oktatóknál

A haladó 8 órás tanfolyam leírása megtalálható itt: Haladó tanfolyam.

Az egyéni órák feltételei megtalálhatóak itt: Oktatás.

A 9 szakaszos pályán történő játékhoz elengedhetetlen a pályaengedély megszerzése, mely azt jelenti, hogy a golfozó megismerte a golfozás elméleti és gyakorlati szabályait és ezekből sikeres vizsgát tett. A vizsga egyrészt elméleti, másrészt gyakorlati részből áll.

Minden hónapban, általában szombat délelőtt szervezünk elméleti szabálytanfolyamot, mely 2-3 órás elméleti oktatásból és ezt követően egy kb. 1 órás teszt kitöltéséből áll. A teszteket a Magyar Golf Szövetség javítja és regisztrálja. Az elméleti tanfolyamon való részvétel és a vizsga ára összesen 5.000 forint/fő. A vizsgára jelentkezők felkészülését nagyban segítheti a Magyar Golf Szövetség honlapjáról ingyenesen letölthető A golf szabályai című szabálygyűjtemény, valamint a Szabályvizsgák címszó alatt található mintafeladatok és megoldásaik.

A gyakorlati vizsgára az oktatóknál lehet jelentkezni. A vizsga ára 9.990 forint/fő, ezt a “jogosítványt” a világon mindenütt elfogadják.


Ötödik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára

Ha sikeres vizsgát tettél, akkor eljött a nagy nap, és lehet klubtagságot venni a nagy, 9 szakaszos pályára. Ezzel a tagsággal is korlátlanul lehet játszani az egész golfszezonban. Érdemes elindulni a versenyeken is, ahol neves szponzorok ajándékait lehet megnyerni és sok új barátot, üzletfelet lehet szerezni a jó hangulatú rendezvényeken, klubdélutánokon.

A 2016. évi versenynaptár elérhető itt: Versenyek.


Juniorokat is várunk!

Junior oktatás: Már 6 éves kortól jöhetnek a gyerekek golfozni. Áprilist elejétől október végéig, hétvégi időpontokban, több tudásszinten, junior korosztály számára Tóbiás Zsolt és Scridon Laura PGA oktatók juniorok számára tartanak csoportos edzéseket havi díjas rendszerben.

Nyári junior golf táborok: Június, július és augusztus hónapokban egy hetes golf táborokat szervezünk, napi 4 óra golfoktatással, teljes ellátással, gyermekfelügyelettel.